Linkkatalógus - Blog

Weboldal készítés, Weboldal felújítás, Weboldal fejlesztés

hétfő, 07 szeptember 2015 09:36

Regisztráltaknak fenntartott terület átirányítása

Szerző:
Értékelés:
(0 szavazat)

Ha beállítunk egy felületet, (Pl.: Cikk) amit csak a regisztráltaknak szeretnénk megjeleníteni, de a menü ikonja  publikus (mindenkinek látható), akkor a látogatónak normál körülmények között meg kellene jelenni egy üzenetnek, hogy "A megtekintéshez be kell jelentkezned"!

Ha nem akarjuk elveszteni a látogatónkat a sok kattintgatás miatt, akkor alatta egy bejelentkezési felületnek kellene lennie. Ha a regisztrált látogató ide beírja a felhasználónevét és a jelszavát, majd rákattint a bejelentkezés ikonra, akkor az átirányítás modul belépteti, és megjeleníti a kívánt oldalt.

Logikus? Igen, de a Joomla! 3-nál nem magától értetődő! Itt csak magában egy "Hiba" felirat jelenik meg azzal az üzenettel, hogy "Ennek az erőforrásnak a megtekintése az Ön számára nem engedélyezett." Aztán csinál, amit akar a látogató!

 

Kettő megoldás van.

Első lehetőség:

  • Hozz létre egy bejelentkezési modult, rendeld hozzá ahhoz a menühöz amelyet csak a regisztráltaknak szeretnél közzétenni, a public hozzáférést állítsd át Guest hozzáférésre.

Második lehetőség:

  •  Tedd át a menüpontot egy másik (pl: linkelő nevű) menübe, a menüpont legyen átállítva, "megjelenítés csak regisztráltak részére", majd ez helyett hozz létre egy "menüpont álnév" típusú menüpontot az áthelyezett menüpontra hivatkozva.

 

Megjegyzés:

  • Az átirányítás kezelő beépülő modul legyen engedélyezve.
  • A hiba üzenet szövegét át tudod írni az ".ini" fájlban, a megjelenését át tudod formázni (pl. zöld hátterűre) a ".css" fájlban.
Megtekintve: 1856 alkalommal Utoljára frissítve: péntek, 05 február 2016 18:29
FEL