Linkkatalógus - Blog

Weboldal készítés, Weboldal felújítás, Weboldal fejlesztés

szombat, 19 április 2014 20:03

Szerző arcának megjelenítése a google találati listáján

Szerző:
Értékelés:
(0 szavazat)

 

authors

Hónapokig szenvedtem, próbálkoztam, utána olvastam, de mégsem sikerült a szerző fényképét előcsalni a google találatokban. Előre bocsájtom, hogy az oldalon struktúrált adatok vannak, a forráskód pedíg tele a google álltal követelt kódokkal, van Google+ oldalam, és van tetszik gomb a google+ oldalához. És míg el nem felejtem a cikkeim szerző megjelölésével készülnek, amihez ha kell még kiegészítővel is te van a Joomla! Extensions Directory oldala (Authors).
Előszőr elindultam a schema.org irányában, hogy ott regisztrálok, és a google ezt díjazva mikroformátumban jeleníti meg majd a cikkeimet. Pár nap után feladtam. Jött a Google webmaster - bővített kivonat ismertető áttanulmányozása, és az ehhez tartozó különböző leírások, mindhiába.
Van egy oldal ahol le lehet tesztelni a struktúrált adatok eredményét, nálam a fénykép csak nem akart megjelenni.

 

Nem adom fel, jár az agyam, mit nem próbáltam még ki?
(Hát igen, néha katasztrófa tud lenni egy-egy apró megoldás kulcsának a meg találása, de ez akkor is igaz, ha ezt már valaki megtalálta, de te meg őt nem találod.) Természetesen már nem is kerestem a megoldást, teljesen más témát böngésztem, amikor belefutottam Szűcs Ádám írásába. Tőle olvastam:

Kell egy viszont link a Google+ oldalunkra!

KATT! És most ne akadjak ki?


Kiegészítés: 2016.02.08

Google a struktúrált adatok megjelenítését továbbra is támogatja, viszont a szerző arcának megjelenítését már nem!

Megtekintve: 531 alkalommal
FEL